Meditatie & Ontwaken

Geschreven door: Angelique van Kuijk

25 november 2022

Ontwaken is meditatie in zichZelf

Onze ware natuur is het stille veld, het Zijns-bewustzijn, het oneindige Zelf. Je zou kunnen zeggen, het is meditatie zelf. Vanuit ons ik-bewustzijn kunnen we echter wel de aandacht richten, de subtiele verschuiving maken. Daar verblijven zou je meditatie kunnen noemen. Dit is je ware natuur, je realiseert je uiteindelijk dat er geen meditatie nodig is.

Vormen van Mediteren

Er zijn vele vormen van meditatie, die allen prima zijn om te beoefenen wanneer je voelt dat dit voor jou fijn is. Meditatie kan dienen om je te ontspannen, je hoofd wat stiller te laten zijn, of je in een fijne ruimte te wanen. Allemaal niets mis mee. Hiermee verblijf je dan wel in het ik-bewustzijn en deze staat van zijn die je dan bereikt, zal altijd tijdelijk van aard zijn.

Gerelateerde berichten

Negatieve Emoties

Negatieve Emoties

Ken je het gevoel overweldigd te worden door Emotie? We willen er zo snel mogelijk vanaf. Het paradoxale is dat ze hierdoor stug “blijven volhouden”.

Lees meer
The Joy of Life Itself

The Joy of Life Itself

Niet meer meegetrokken worden in de negatieve emoties of jezelf helemaal verliezen in de positieve gevoelens. In plaats daarvan, verblijven in de rust die je werkelijk bent.

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Shares
Share This